Can-Am Spyder Forums banner

Zgubione klucze

11K views 5 replies 3 participants last post by  djkjjustjohn  
#1 ·
Niedawno kupiłem od znajomego RT z 2010 roku, który zgubił kluczyki. Uruchomiłem go teraz po wykonaniu całej pracy samodzielnie. Nie musisz wymieniać razem stacyjki i modułu DESS, aby go uruchomić. BRP nie wystawia ich już w Internecie. Ale przechodząc do stron internetowych dealerów, wymieniają tylko nowy moduł DESS. Wszystko, co musisz zrobić, to wymienić tylko moduł DESS i zamówić surowe klucze od BRP. Weź ze sobą cylinder zamka przyczepy, jeśli go masz, lub zanieś tylny zespół zatrzasku bagażnika do ślusarza, aby dorobił klucz, który pasuje. X270 to numer surowego klucza i użyj tych dociętych kluczy do docięcia kluczy fabrycznych, a będziesz mieć dodatkowy, aby otworzyć wszystko i włączyć, aby odblokować hamulec postojowy. Instrukcja serwisowa mówi, że DESS automatycznie przejdzie w tryb programowania i zaprogramuje nowe, docięte klucze BRP. Potrzebujesz co najmniej 2 zaprogramowanych kluczy. Możesz również kupić klucz główny u dealera, aby móc programować dodatkowe klucze. Klucz główny kosztuje tylko około 30,00 $. Odkryłem, że miałem problem z dostarczaniem paliwa po uruchomieniu silnika. Wydałem 450,00 $ na części do DESS, klucze, klucz główny i opłaty dla ślusarza, nie licząc mojej pracy.

#2 ·
Niedawno kupiłem od znajomego, który zgubił kluczyki, RT z 2010 roku. Mam go teraz uruchomionego po wykonaniu całej pracy samodzielnie. Nie musisz wymieniać stacyjki i modułu DESS razem, aby go uruchomić. BRP nie wymienia ich już w Internecie. Ale przechodząc do stron internetowych dealerów, wymieniają tylko nowy moduł DESS. Wszystko, co musisz zrobić, to wymienić tylko moduł DESS i zamówić surowe klucze od BRP. Weź cylinder zamka przyczepy, jeśli go masz, lub zdejmij tylny zespół zatrzasku bagażnika i zanieś go do ślusarza, aby dorobił klucz, który pasuje. X270 to numer surowego klucza i użyj tych pociętych kluczy do przecięcia fabrycznych kluczy, a będziesz miał dodatkowy, aby otworzyć wszystko i włączyć, aby odblokować hamulec postojowy. Instrukcja serwisowa mówi, że DESS automatycznie przejdzie w tryb programowania i zaprogramuje nowe pocięte klucze BRP. Potrzebujesz co najmniej 2 zaprogramowanych kluczy. Możesz również kupić klucz główny od dealera, aby móc programować dodatkowe klucze. Klucz główny kosztuje tylko około 30,00 $. Odkryłem, że miałem problem z dostarczaniem paliwa po uruchomieniu silnika. Wydałem 450,00 $ na części do DESS, klucze, klucz główny i opłaty ślusarskie, nie licząc mojej robocizny.
Więc jeśli mam klucz, który włącza mój motocykl i otwiera bagażnik, ale go nie uruchamia, to potrzebuję tylko DESS, aby go uruchomić? Zgubiłem oba klucze do mojego roadstera Can am Spyder z 2008 roku, teraz dealer chce, żebym kupił stacyjkę i moduł DESS. Dziękuję!

#3 ·
Więc jeśli mam kluczyk, który włącza mój rower i otwiera bagażnik, ale go nie uruchamia, to czy potrzebuję tylko DESS zmienionego, aby go uruchomić? Zgubiłem oba kluczyki do mojego roadstera Can Am Spyder z 2008 roku, teraz dealer chce, żebym kupił zapłon i moduł DESS. Dziękuję!
Nie, tak naprawdę nie.
Moduł DESS musi pasować do kluczyków......i jest celowo zaprojektowany tak, aby nie można go było "zaprogramować" do rozpoznawania nowych kluczyków bez jednego z oryginalnych.

JEŚLI......możesz znaleźć dealera lub innego mechanika z BUDS i niezbędną licencją, możesz wyłączyć DESS, a następnie zlecić ślusarzowi wykonanie nowych kluczy mechanicznych.
Ale lepiej mieć żelazny dowód własności, aby zrobić którąkolwiek z tych rzeczy.

#5 · (Edited)
Przeczytaj mój post. Jeśli możesz dorobić klucz pasujący do stacyjki, masz sposób na docięcie kluczy z chipem. Nie będziesz musiał wymieniać stacyjki, której i tak możesz nie dostać. Buds nie programuje kluczy do Spyders z 2013 roku i starszych, a także nie wyłącza DESS. To wszystko zaczęło się od modeli z 2014 roku. Zainstalowanie nowego DESS samo zainstaluje pierwszy klucz z chipem i zapisze go. Nie używaj klucza bez chipa, aby włączyć motocykl po raz pierwszy po zainstalowaniu DESS. Klucz główny jest potrzebny do dodania więcej niż jednego klucza. DESS ZAWSZE POTRZEBUJE JEDNEGO KLUCZA, ABY OBSŁUGIWAĆ TWÓJ MOTOCYKL I ZAPROGRAMOWAĆ DO 4 KLUCZY. ZAWSZE POTRZEBUJESZ JEDEN KLUCZ, KTÓRY JEST ZAPISANY, ABY URUCHOMIĆ SWÓJ MOTOCYKL. NOSZĘ JEDEN KLUCZ BEZ CHIPA I JEDEN KLUCZ Z CHIPEM, JEŚLI MIAŁBYM ZGUBIĆ KLUCZ Z CHIPEM W DRODZE.
Wyszukaj na tym forum MODUŁ DESSS i zagubione KLUCZE. I przeszukaj to drugie forum Spyder. Jest o tym o wiele więcej postów.