Niedawno kupiłem od znajomego RT z 2010 roku, który zgubił kluczyki. Uruchomiłem go teraz po wykonaniu całej pracy samodzielnie. Nie musisz wymieniać razem stacyjki i modułu DESS, aby go uruchomić. BRP nie wystawia ich już w Internecie. Ale przechodząc do stron internetowych dealerów, wymieniają tylko nowy moduł DESS. Wszystko, co musisz zrobić, to wymienić tylko moduł DESS i zamówić surowe klucze od BRP. Weź ze sobą cylinder zamka przyczepy, jeśli go masz, lub zanieś tylny zespół zatrzasku bagażnika do ślusarza, aby dorobił klucz, który pasuje. X270 to numer surowego klucza i użyj tych dociętych kluczy do docięcia kluczy fabrycznych, a będziesz mieć dodatkowy, aby otworzyć wszystko i włączyć, aby odblokować hamulec postojowy. Instrukcja serwisowa mówi, że DESS automatycznie przejdzie w tryb programowania i zaprogramuje nowe, docięte klucze BRP. Potrzebujesz co najmniej 2 zaprogramowanych kluczy. Możesz również kupić klucz główny u dealera, aby móc programować dodatkowe klucze. Klucz główny kosztuje tylko około 30,00 $. Odkryłem, że miałem problem z dostarczaniem paliwa po uruchomieniu silnika. Wydałem 450,00 $ na części do DESS, klucze, klucz główny i opłaty dla ślusarza, nie licząc mojej pracy.