Spyder won't start ??? - Page 4 - Can-Am Spyder Forums: The Y-factor Community
 4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 31 (permalink) Old 11-06-2020, 04:07 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2017
Location: N. Central Florida
Posts: 713
Quote:
Originally Posted by Mlhayespa View Post
I'm having a similar issue, fully charged Odesey battery, turn the key, dash lights up does gauge sweep, click the M switch, push starter button, I get one click, then the gauges reset but no start...... sounds like starter bendix partially engages, but no start .....
SO.....at that point, you need to have a voltmeter at the ready.....and leave the ignition switch ON and start checking voltages at the battery posts. Might need to watch the voltage as you try to start again.
Just because a battery is "fully charged" doesn't necessarily mean that it is healthy.....even if it is brand new.

You don't have the current capacity to run the starter, because of a battery that has gone bad and won't supply the necessary current OR you have a bad main battery cable end that is loose or corroded. Much less likely is a shorted solenoid or starter motor or liquid in a cylinder causing the engine to be locked up.

'17 RT Limited
Easy Rider is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Can-Am Spyder Forums: The Y-factor Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome